preloader
Alicante
Alicante - av amamolina

Oppdag magien i Alicante, Spania

Drømmer du om en perfekt feriedestinasjon med fantastiske strender, levende kultur og deilig mat? Se ikke lenger enn den fantastiske kystbyen Alicante, Spania. Denne juvelen på Costa Blanca tilbyr den perfekte blandingen av historisk sjarm, moderne fasiliteter og naturskjønnhet som vil gjøre ferien din virkelig uforglemmelig.

Alicante
Alicante - av amamolina

Planlegger turen til Alicante

Når du bør dra:

Alicante har et middelhavsklima med milde vintre og varme somre, noe som gjør det til et flott reisemål året rundt. Imidlertid er det beste tidspunktet å besøke på våren og høsten når været er behagelig, og folkemengdene er mindre.

Komme seg dit:

Det er enkelt å fly til Alicante, med Alicante-Elche lufthavn som en stor knutepunkt for internasjonale flyvninger. Alternativt kan du også nå Alicante med tog fra andre byer i Spania eller kjøre langs de vakre kystveiene.

Overnatting:

Fra luksuriøse strandresorter til sjarmerende boutiquehoteller i den historiske bykjernen, tilbyr Alicante et bredt utvalg av overnattingsmuligheter som passer enhver lommebok og preferanse.

Utforske byen

Fra det nye distriktet Gran Alacant er det en smal sti ned til Avenida Catalanet, hvor du kan gå inn i sanddynene og stranden "Arenales del Sol". Det var en solrik dag i januar og
Gå fra Gran Alacant til Santa Pola 20 - av TijsB

Santa Barbara Castle:

På toppen av Mount Benacantil med utsikt over byen, tilbyr Santa Barbara Castle panoramautsikt over Alicante og Middelhavet. Ta en rolig spasertur gjennom slottets omgivelser og fordyp deg i århundrer med historie.

Explanada de España:

Denne palmebelagte promenaden langs vannkanten er det perfekte stedet å suge inn den livlige atmosfæren i Alicante. Nyt en avslappende spasertur, stopp for en drink på en av de utendørs kafeene, eller handle suvenirer fra lokale leverandører.

Fra det nye distriktet Gran Alacant er det en smal sti ned til Avenida Catalanet, hvor du kan gå inn i sanddynene og stranden "Arenales del Sol". Det var en solrik dag i januar og
Gå fra Gran Alacant til Santa Pola 12 - av TijsB

Barrio Santa Cruz:

Vandre gjennom de smale brosteinsbelagte gatene i Barrio Santa Cruz, den eldste bydelen i Alicante. Beundre de fargerike husene prydet med blomster og oppdag skjulte torg og sjarmerende kafeer underveis.

Strandglede i Alicante

Playa Postiguet, Alicante, 31. mars 2010 - av Southsea_Matt

Postiguet-stranden:

Bare noen skritt unna bysentrum ligger Postiguet-stranden, et populært sted for soling og bading. Slapp av på den gyldne sanden, ta en dukkert i det krystallklare vannet eller kast deg ut i vannsportsaktiviteter.

Parque Tayrona
Cabo San Juan - av AlexanderOriginal

San Juan-stranden:

For en mer rolig strandopplevelse, dra til San Juan-stranden, kjent for sin lange strekning med uberørt sand og klart blått vann. Enten du foretrekker soling eller surfing, har San Juan-stranden noe for alle.

Kulinariske gleder

Isla de Tabarca
Tabarca - av amamolina

Tapas på Tabarca-øya:

Ta en kort båttur til Tabarca-øya og nyt et festmåltid av fersk sjømat og tradisjonelle spanske tapas på en av de sjarmerende sjømatrestaurantene. Nyt lokale spesialiteter som paella, grillet sardiner og forfriskende sangria.

Alicantas matmarkeder:

Fordyp deg i Alicantas kulinariske scene ved å utforske de livlige matmarkedene spredt rundt i byen. Smak på et utvalg av lokale produkter, håndverksoster og spekemat, og ikke glem å plukke med deg noen tradisjonelle søtsaker som turron.

Dagsturer og utflukter

Guadalest Valley:

Legg ut på en naturskjønn kjøretur til den pittoreske Guadalest Valley, hvor du kan utforske den middelalderske landsbyen som ligger på en klippe og besøke det fantastiske Guadalest-slottet. Ikke gå glipp av muligheten til å gå tur i de omkringliggende naturreservatene og nyte fantastisk utsikt.

El Palmeral Park:

Unnslipp byens kjas og mas og slapp av i den rolige oasen El Palmeral Park. Gå gjennom frodige palmelunder, slapp av ved den fredelige lagunen og beundre den eksotiske floraen og faunaen som kaller denne parken sitt hjem.

Konklusjon

Med sine solfylte strender, rike historie og levende kultur er Alicante et reisemål som fengsler reisende fra hele verden. Enten du leter etter en avslappende strandferie, en kulinarisk opplevelse eller en kulturell utforskning, har Alicante noe for alle. Begynn planleggingen av turen til Alicante i dag og gjør deg klar for å skape uforglemmelige minner i dette fortryllende spanske paradiset.

Ferie! - av Joel Gonsalves

Ikke gå glipp av denne utrolige feriedestinasjonen - bestill turen til Alicante, Spania nå!

close menu