preloader

Oppdag den levende kystperlen Tarifa i Spania

Er du på jakt etter en feriedestinasjon som kombinerer fantastisk naturlig skjønnhet, rik historie og levende kultur? Da trenger du ikke lete lenger enn Tarifa i Spania! Beliggende på den sørligste spissen av Den iberiske halvøy, er Tarifa en sjarmerende kystby som tilbyr noe for enhver type reisende. Fra sine uberørte strender og verdenskjente vindidretter til sin historiske gamleby og deilige mat, har Tarifa alle ingrediensene for en minneverdig ferie.

Planlegging av turen til Tarifa

Komme dit

Tarifa er lett tilgjengelig fra store byer i Spania som Sevilla, Malaga og Madrid. Nærmeste flyplass er Jerez de la Frontera Airport, omtrent 120 kilometer unna. Du kan også nå Tarifa med buss eller bil, og nyte den vakre kjøreturen gjennom Andalusisk landskap.

Overnatting

Tarifa tilbyr et bredt spekter av overnattingsmuligheter som passer enhver lommebok og preferanse. Fra koselige gjestehus og boutiquehoteller i gamlebyen til luksuriøse strandresorter, vil du finne det perfekte stedet å bo under ferien.

Beste tidspunkt å besøke

Den beste tiden å besøke Tarifa er i løpet av vår- og sommermånedene, fra april til september, når været er varmt og solrikt. Dette er også høysesongen for vannsportsentusiaster, da de sterke vindene som blåser gjennom Gibraltarstredet skaper ideelle forhold for aktiviteter som kitesurfing og windsurfing.

Ting å gjøre i Tarifa

1. Stranddag på Playa de Los Lances

Tarifa er kjent for sine fantastiske strender, og Playa de Los Lances er et must for soltilbedere og vannsportsentusiaster. Denne lange strekningen med gyllen sand er perfekt for avslapning, bading eller prøve deg på kitesurfing eller windsurfing.

2. Utforsk den historiske gamlebyen

Ta en spasertur gjennom Tarifas historiske gamleby, hvor du vil finne smale brosteinsbelagte gater, kritthvite bygninger og sjarmerende torg. Besøk Castillo de Guzman el Bueno, en middelaldersk festning som tilbyr panoramautsikt over byen og havet.

3. Vannsportsmekka

Tarifa er kjent som Europas vindhovedstad, noe som gjør det til et mekka for kiteboardere og windsurfere fra hele verden. Enten du er en erfaren proff eller nybegynner, vil du finne mange skoler og utleiesjapper hvor du kan lære eller forbedre ferdighetene dine.

4. Hvalskue i Tarifa

Bli med på en spennende hvalsafari fra Tarifa og opplev disse majestetiske skapningene i deres naturlige habitat. Hold øynene åpne for delfiner, spekkhoggere og spermhvaler mens du seiler gjennom Gibraltarstredet.

5. Spise og natteliv

Tarifa skryter av en livlig spise- og nattelivsscene, med et overflødighetshorn av restauranter, tapasbarer og strandklubber å velge mellom. Prøv ferske sjømatretter, nyt et glass lokal vin eller dans natten lang til levende musikk på en av byens barer eller klubber.

Ferie - av Geir Halvorsen

Dagsturer fra Tarifa

Tarifas ideelle beliggenhet på den sørlige kysten av Spania gjør det til en flott base for å utforske det omkringliggende området. Vurder å ta en dagstur til:

  • Gibraltar: Besøk den berømte Klippen av Gibraltar og utforsk dette britiske oversjøiske territoriet kjent for sin unike blanding av britisk og spansk kultur.
  • Tanger, Marokko: Ta en kort fergetur over Gibraltarstredet og nedsenk deg i de eksotiske synene og lydene av denne livlige nordafrikanske byen.

Til slutt

Enten du er ute etter en adrenalinpumpende vannsportsferie, en avslappende strandferie eller en kulturell utforskning av Andalucía, har Tarifa noe å tilby enhver reisende. Med sine fantastiske strender, rike historie og levende atmosfære, vil Tarifa garantert etterlate et varig inntrykk på deg. Begynn planleggingen av turen til denne kystperlen i dag og gjør deg klar for en uforglemmelig ferieopplevelse!

close menu