preloader

Ferie Destinasjon: Bilbao, Spania

Hvis du leter etter en feriedestinasjon som tilbyr en perfekt blanding av kultur, historie og naturskjønnhet, trenger du ikke lete lenger enn Bilbao i Spania. Plassert i hjertet av Baskerland, er Bilbao en livlig by kjent for sin fantastiske arkitektur, verdensklasse museer, deilige matretter og vennlige lokalbefolkning. Enten du er en historieentusiast, en kunstelsker, en matelsker eller noen som bare ønsker å slappe av på stranden, har Bilbao noe for alle. La oss ta en nærmere titt på hva som gjør Bilbao til den perfekte feriedestinasjonen.

Utforsk Guggenheim-museet

Ingen tur til Bilbao er komplett uten et besøk til det ikoniske Guggenheim-museet. Designet av den anerkjente arkitekten Frank Gehry, er museet et mesterverk av moderne arkitektur og huser en imponerende samling av moderne og samtidskunst. Fra den slående titan-kledde eksteriøret til de fantastiske kunstverkene inni, er Guggenheim-museet en fryd for øynene og et must-besøk for kunstelskere.

Gå gjennom Gamlebyen

Reis tilbake i tid og vandre gjennom de sjarmerende gatene i Bilbaos Gamleby, også kjent som Casco Viejo. Dette historiske nabolaget er hjem til smale smug, pittoreske torg og vakre bygninger som dateres tilbake til middelalderen. Stopp ved Plaza Nueva for å suge inn den travle atmosfæren, utforsk Mercado de la Ribera for å smake på ferske produkter og lokale delikatesser, og besøk Santiago-katedralen for å beundre den imponerende gotiske arkitekturen.

Nyt Baskisk Mat

Bilbao er et paradis for matelskere, takket være sin verdenskjente baskiske mat. Behandle smaksløkene dine til en kulinarisk reise ved å prøve pintxos, den lokale versjonen av tapas, på de mange barene og restaurantene spredt rundt i byen. Fra fersk sjømat til smakfulle kjøttretter til munnvannende desserter, er Bilbaos matscene sikker på å få deg til å ønske mer. Sørg for å besøke en av byens mange Michelin-stjerne restauranter for en spiseopplevelse du ikke vil glemme.

Strendene på den mer kjente Sentosa Island kan være flotte for en avslappende dag, men lagunene på Saint John's Island's strender er enda mer uberørte og sparsomt befolket, noe som gjør det til en ide
Lagunene på Saint John's Island - av guineapig33

Slapp av på Stranden

Etter en dag med sightseeing og nytelse av deilige matretter, hvorfor ikke slappe av på en av Bilbaos vakre strender? Bare en kort kjøretur fra bysentrum finner du fantastiske strender som Plentzia og Getxo, hvor du kan nyte solen, ta en forfriskende dukkert i de krystallklare vannene i Biscayabukten, eller prøve deg på vannsport som surfing og kajakkpadling. Med gylne sandstrender, rolige bølger og fantastisk utsikt, er Bilbaos strender det perfekte stedet å slappe av og lade opp i løpet av ferien.

Oppdag Bilbaos Grønne Områder

For naturelskere tilbyr Bilbao en rekke grønne områder hvor du kan unnslippe byens kjas og mas og koble deg til naturen. Dra til Parque de Doña Casilda de Iturrizar, en frodig bypark med pittoreske hager, rolige dammer og skyggefulle gangstier, eller besøk Monte Artxanda for panoramautsikt over byen og de omkringliggende fjellene. Enten du foretrekker en rolig spasertur eller en utfordrende fjelltur, har Bilbaos grønne områder noe for enhver smak.

Castillo de Cuéllar, Segovia.
<p>Cuéllar er en spansk landsby og kommune i provinsen Segovia, i den autonome regionen Castilla og León. Den ligger nordvest i provinsen og halvveis ca
Vacances_5688 - av Joanbrebo

Handle Til Du Stuper

Hvis du er en shoppingentusiast, vil du elske shoppingmulighetene i Bilbao. Byen huser et bredt utvalg av butikker, fra luksuriøse butikker til lokale markeder, hvor du kan finne alt fra designerklær til unike suvenirer. Utforsk de travle handlegatene Gran Vía og Indautxu for en blanding av internasjonale merker og lokale butikker, eller besøk Mercado de la Ribera for ferske produkter, gourmetmatvarer og håndlagde håndverk. Uansett hva din shoppingstil er, har Bilbao noe som frister deg.

Januar 2020 - Lastet opp 2021/02/09
Bilbao, Biscay, Baskerland, Spania - av pom'.

Få en Smak av Baskisk Tradisjon

Fordyp deg i baskisk kultur ved å delta på en av de mange tradisjonelle festivalene og arrangementene som finner sted gjennom året i Bilbao. Fra fargerike gateparader til livlige musikkopptredener til gastronomiske messer, skjer det alltid noe spennende i byen. Ikke gå glipp av Semana Grande-festivalen i august, en ukes lang feiring med konserter, fyrverkeri og gatefester, eller Santo Tomás-markedet i desember, hvor du kan smake på lokale delikatesser og kjøpe håndlagde håndverk.

Planlegg Turen til Bilbao

Når du planlegger ferien din i Bilbao, bør du sjekke byens offisielle turistnettsted for informasjon om attraksjoner, arrangementer, overnatting og transportalternativer. Enten du foretrekker et luksushotell i bysentrum eller et koselig gjestehus i Gamlebyen, tilbyr Bilbao et bredt utvalg av overnattingsmuligheter som passer enhver lommebok og preferanse. Hvis du reiser med fly, betjenes byen av Bilbao lufthavn, som har forbindelser til store byer i Europa og utover.

Glem ikke å pakke komfortable tursko, et kamera for å fange den fantastiske arkitekturen og de vakre utsiktene, og et åpent sinn for å oppleve alt det Bilbao har å tilby. Enten du er en førstegangsbesøkende eller en erfaren reisende, vil Bilbao sikkert fortrylle deg med sin sjarm, skjønnhet og varme gjestfrihet. Planlegg ferien til denne spanske perlen i dag og gjør deg klar for en uforglemmelig opplevelse i Bilbao!

close menu